Poortwachter

Het hobbycentrum heeft een ‘Poortwachter’.

Trots staat hij zijn mannetje.

Beeld en mozaïek zijn gemaakt in het hobbycentrum.

Mussenkast

Op woensdag 15 mei heeft wethouder Antoinette Maas uit handen van deelnemer Henk Kuijpers een mussen-nestkast in ontvangst genomen. Deze nestkast heeft als voorbeeld de oude carillontoren die ooit voor het vorige gemeentehuis van Cuijk heeft gestaan. 

In samenwerking met IVN De Groene Overlaat wil hobbycentrum Cuijk meer van deze projecten gaan opstarten.

Nieuwe hobby: Diorama

In  april start het hobbycentrum Cuijk een nieuwe hobby: Diorama’s maken.

Van allerlei materialen kan men in het klein een huis, een kamer, een winkel, een tuin, een bos, enzovoorts maken.

Laat je fantasie zijn gang gaan. Het hobbycentrum biedt de ruimte en eventueel de materialen om je ‘droom’ werkelijkheid te laten worden. 

De hobby Diorama is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.

Textielruimtes doorbroken

De deelnemers in de textielgroepen hadden gevraagd of er meer verbinding kon plaats vinden tussen de beide kamers. Dus zo gevraagd, zo gedaan: tijdens de aanpassing van het pand even tussendoor een gat gemaakt tussen de beide kamers.

Nu kunnen de deelnemers makkelijker van machine naar handwerk en andersom. En…. het is ook veel gezelliger. Vooral ook groter door de logischer indeling van de beide ruimtes. 

Isolatie hobbycentrum

Dit voorjaar hebben aannemers van Mooiland de beide aanbouwtjes geïsoleerd. De ‘bijkeukens’ waren destijds enkelsteens gebouwd. De ruimtes zijn iets kleiner geworden, maar… de kou blijft buiten en dus kost het minder energie. 

Mannen op het platte dak van bijgebouw en garage. Een heel nieuwe dakbedekking is aangebracht. Zo blijven regen en kou buiten. 

Op de platte daken zullen nog zonnepanelen gaan komen. 

Ook de goten zijn vernieuwd. Molenstraat 47 en 49 worden  energiezuiniger.